Ο χώρος της Οδικής Ασφάλειας αποτελεί μεν σημαντική ενότητα κινδύνων για τα παιδιά αλλά φυσικά όχι και την μοναδική.

Σε συνεργασία με εξειδικευμένα κέντρα βιωματικής εκπαίδευσης παιδιών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του Καναδά, καταρτίστηκαν και υλοποιούνται προγράμματα και σε άλλους ζωτικής σημασίας κινδύνους για τα παιδιά.

Κατά τις επισκέψεις σχολείων το εκάστοτε παράλληλο πρόγραμμα υλοποιείται  παράλληλα με το υφιστάμενο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής μειώνοντας –αλλά όχι εξαλείφοντας– αναλογικά τον χρόνο παιχνιδιού των παιδιών στις άλλες δραστηριότητες του πάρκου.

 

  • Οι κίνδυνοι γύρω μας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ελληνική

Αστυνομία και αφορά τους κινδύνους: Σπίτι μόνος, κλήση τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης -100, πλησίασμα/παρενόχληση από άγνωστα/γνωστά άτομα, ενδοοικογενειακή βία, αδιάκριτα/ ενοχλητικά τηλεφωνήματα, κροτίδες / βεγγαλικά /πυροτεχνήματα, κλοπή/ληστεία.

  

  • Οι κίνδυνοι της φωτιάς. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Πυροσβεστικό Σώμα και αφορά την εκπαίδευση των παιδιών στην αναγνώριση και στους απαιτούμενους χειρισμούς για την αντιμετώπιση κινδύνων όπως: Εμφάνιση

καπνού ή φωτιάς, χρήση ηλεκτρικών συσκευών, ηλεκτρικά καλώδια/μπρίζες, τζάκι/σόμπες/κεριά, σπίρτα/αναπτήρες, χρήση πυροσβεστήρων, φωτιά στα ρούχα μου, κλήση τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης -199.

 

  • Οι κίνδυνοι της θάλασσας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Λιμενικό Σώμα

και αφορά τους κινδύνους: Συνθήκες και προαπαιτούμενα για ασφαλή κολύμβηση, κίνδυνος πνιγμού τρίτου προσώπου, βάρκες-μηχανοκίνητα σκάφη, σωσίβια/μπρατσάκια, παιχνίδια στην θάλασσα, κούραση/κράμπα.

  

  • Πρώτες βοήθειες. Το πρόγραμμα υλοποιείται από Εθελοντές Νοσηλευτές και

 αφορά την εκπαίδευση των παιδιών στους απαιτούμενους χειρισμούς για: Χειρισμός τραύματος, τσίμπημα από έντομο/φίδι για μικρότερα παιδιά, καρδιοαναπνευστική ανάνηψη για μεγαλύτερα παιδιά.

  • Αγαπώ με ασφάλεια. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ελληνική

Φιλοζωική Εταιρεία και αφορά: Πότε και πώς πλησιάζουμε αδέσποτα ζώα, σωστή συμπεριφορά, θέματα υγιεινής και ασφάλειας και υποχρεώσεις υποστήριξης κατοικίδιων ζώων.

  

Jummicar in TV

View from 52:07’

Latest News

Contact

  Athens office

Third SEPTEMRIOU 153-155, Zip: 112 51
210 8624486, FAX: 210 8673552
jumicar@jumicar.gr

PARK N.MAKRIS

Marathon Avenue 1 Zip Code: 19005
22940-50120
jumicar@otenet.gr

Joomla templates by Joomlashine